HPRE

Menu

Members Rides

Harris Scrambler with Alloy Tank and Trials Tires LS


in
Members Rides

60 Guests, 1 User
ace.cafe
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 16, 2014, 02:46:43 AM

Login with username, password and session length

 

Author Topic: Oil leak  (Read 455 times)

Dannyboy

  • Neophyte
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Oil leak
« on: October 13, 2012, 06:09:12 AM »
Just noticed this oil leak on my C5. Looks like a seal on the electric start. Bike is still under warranty so will get my dealer to check it out.

BRADEY

  • Grease Monkey
  • ****
  • Posts: 371
  • Karma: 0
Re: Oil leak
« Reply #1 on: October 13, 2012, 12:38:12 PM »
Oil leak on a UCE is rare.............very rare. Yours is a minor one, and needs a silicon seal under the starter sprocket cover ! You can do it yourself, but if the dealer is nearby get it done under warranty. Why mess your hands just yet ;)

Arizoni

  • Grand Gearhead
  • *****
  • Posts: 3713
  • Karma: 0
  • "But it's a dry heat."
Re: Oil leak
« Reply #2 on: October 13, 2012, 05:04:52 PM »
I'm sure the dealer will be able to fix it but if it were mine I would at least use an allen wrench to see if the bolts had loosened.

Of course, this risks breaking off one of the bolts if it gets overtightened. :(
Jim
2011 G5 Deluxe
1999 Miata 10th Anniversary

hortoncode3

  • Bulleteer
  • ***
  • Posts: 198
  • Karma: 0
Re: Oil leak
« Reply #3 on: October 16, 2012, 05:41:49 AM »
Oil leak rare? My Aunt Fanny! Mine has all sorts of drips, nothing major, cosmetic mostly...with the exception of the constant self oiling chain!   

Dannyboy

  • Neophyte
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: Oil leak
« Reply #4 on: October 16, 2012, 06:06:55 AM »
I did check the bolts but all were tight so will take it to the dealer to be fixed. Thanks guys,

Dan.

hocko

  • Grease Monkey
  • ****
  • Posts: 271
  • Karma: 0
Re: Oil leak
« Reply #5 on: October 16, 2012, 05:31:08 PM »
Dannyboy Hi, I had the same leak on my '09 G5. There is no gasket there, I loosened all the screws, lifted the cover off, wiped it all over and replaced the cover with no sealant . 15000 km later still no leak. I must admit I did a 1690 km ride in two days a while back and there was slight misting on the metal but no leak as such. Hope this helps.

Cheers  :)