HPRE

Menu

Members Rides

Solo G5 By The Lake


in
Members Rides

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 25, 2014, 12:42:40 AM

Login with username, password and session length

 

Author Topic: '06 Military  (Read 11160 times)

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #15 on: August 15, 2007, 03:14:15 PM »
 ;D

[old attachment deleted by admin]
« Last Edit: December 25, 2007, 04:23:34 AM by little_a_o »

Kevin Mahoney

  • Administrator
  • Grand Gearhead
  • *****
  • Posts: 2654
  • Karma: 0
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #16 on: August 15, 2007, 03:27:41 PM »
The pictures are great in this thread. If we take the time to name the pictures with a descriptive name it will make the search function work better for others. It takes an extra minute, but does help.

c1skout

  • Grease Monkey
  • ****
  • Posts: 270
  • Karma: 0
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #17 on: August 16, 2007, 01:31:48 AM »
It looks like those shock mounts are missing some washers or something.

justin_o_guy

  • Bulleteer
  • ***
  • Posts: 112
  • Karma: 0
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #18 on: August 16, 2007, 08:15:50 PM »
That should never happen on anything. Is this an issue for others? Is it missing washers? I agree, it looks to be missing washers & almost missing the suspension.

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #19 on: August 19, 2007, 05:44:26 PM »
 8)
« Last Edit: December 25, 2007, 04:24:03 AM by little_a_o »

Leonard

  • Grand Gearhead
  • *****
  • Posts: 1278
  • Karma: 0
  • I love this bike!!
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #20 on: August 19, 2007, 09:00:31 PM »
I've received a set of washers along with a set of internal lock washers to "fix" the shock problem.  Unfortunately, it did not  close the large gap shown in the above pics.

 Is it possible that the bushing (black rubber) was installed in the wrong sequence?

If anyone has a picture of their lower shock attach points to show me Id appreciate seeing the correct installation.

Thanks.


Here are some pictures I just took of my '04 Sixty-5, sorry it's is so dirty.  If you need anything additional or these aren't large enough let me know and I can email them off forum.
==Leonard

[old attachment deleted by admin]
2009 Triumph Bonneville T100
2004 Royal Enfield Sixty-5 (RIP)
2001 Kawasaki W650 (going, going...gone)
http://www.romeoriders.com

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #21 on: August 19, 2007, 09:26:04 PM »
 ;D
« Last Edit: December 25, 2007, 04:24:23 AM by little_a_o »

Leonard

  • Grand Gearhead
  • *****
  • Posts: 1278
  • Karma: 0
  • I love this bike!!
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #22 on: August 19, 2007, 09:52:02 PM »
thanks Leonard.

Is the washer that is sitting just under the nut of larger diameter than the shock openning?  If so, that could very well be what is wrong with mine.

I didn't post new pictures of mine with the added washers because it would appear just like my earlier pictures.

little ao

  There are two washers, a flat one and a lock washer.  They are both just large enough to slip over the mounting stud.  The flat washer is not large enough so that the rubber bushing could get around it, if that is what you are asking.
  I wonder if you are just going to have to replace the bushings?
..Leonard
2009 Triumph Bonneville T100
2004 Royal Enfield Sixty-5 (RIP)
2001 Kawasaki W650 (going, going...gone)
http://www.romeoriders.com

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #23 on: August 20, 2007, 01:10:25 AM »
 ;D

[old attachment deleted by admin]
« Last Edit: December 25, 2007, 04:24:45 AM by little_a_o »

c1skout

  • Grease Monkey
  • ****
  • Posts: 270
  • Karma: 0
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #24 on: August 20, 2007, 01:49:58 AM »
I think you should pull the shock off and reinstall the rubber bushings. The bushing should fit in the shock and have a small lip that protrudes on each side of it, there is often a steel "pipe" that  goes through the bushing  and through that "pipe" goes the mounting bolt or stud. It will be much easier to get the bushings reinstalled with the shocks off. If a lubricant is needed use something like Armor-all, petroleum by-products like grease or oil will deteriorate the rubber. The outer flat washer should be of a large enough diameter that the shock can not slide past it.

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #25 on: August 20, 2007, 05:41:33 PM »
 ;D

[old attachment deleted by admin]
« Last Edit: December 25, 2007, 04:25:02 AM by little_a_o »

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #26 on: August 22, 2007, 10:29:00 PM »
 :)

[old attachment deleted by admin]
« Last Edit: December 25, 2007, 04:25:27 AM by little_a_o »

deejay

  • Guest
Re: '06 Military (Discoveries)
« Reply #27 on: August 23, 2007, 12:02:24 AM »
that 2nd pic looks like you have a leaking head gasket, just like mine.

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #28 on: August 23, 2007, 12:19:26 AM »
 ;D
« Last Edit: December 25, 2007, 04:25:54 AM by little_a_o »

little_a_o

  • 8 mph slower than indicated
  • Scooter
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
  • '06 Military (Missed)
'06 Military
« Reply #29 on: August 26, 2007, 09:25:33 PM »
 :D

[old attachment deleted by admin]
« Last Edit: December 25, 2007, 04:26:18 AM by little_a_o »