HPRE

Menu

Members Rides

Visser's Diesel Enfield


in
Members Rides

51 Guests, 4 Users
Sam Simons, dickim, kodai, cafeman
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 25, 2014, 12:36:19 AM

Login with username, password and session length

 

Author Topic: Strange loss of power in first gear  (Read 163 times)

pmorita

  • Neophyte
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Strange loss of power in first gear
« on: May 05, 2014, 10:52:28 PM »
This is a strange one so I hope someone can help.  My 2006 Bullet 500 idles fine in neutral, lets me blip the throttle and doesn't need much choke to run when cold.   Once I sit on the bike and shift to first, it keeps idleing fine, but when I give it throttle, it dies.  If I keep trying and let off the throttle everytime the RPM drops, it gradually gets better and lets me ride without stalling.  Sometimes it backfires through the carb.  Can't figure out why it works in neutral but no in gear.  I adjusted the clutch so it definitely is not dragging.  Rebuilt the carb twice.  I do see some gas dripping from the bowl after I ride so maybe the float is wrong.  I was thinking also timing. 
Help.  I don't want to start tweaking everything.

ace.cafe

  • Grand Gearhead
  • *****
  • Posts: 8680
  • Karma: 0
  • World leaders in racing or performance Bullets
Re: Strange loss of power in first gear
« Reply #1 on: May 05, 2014, 11:32:32 PM »
Definitely check the float level. It sounds like it may be too high.
Home of the ACE Fireball 535 Bullet,  Ace GP Hi-Lift Roller Rocker Head . Pistons, cams, etc. Highest performance Bullet engine mods available .  AVL mods. Redditch 700/750 Twin mods. UCE kit soon.

Please visit my new website:
http://groups.yahoo.com/neo/groups/AcePerformanceBullets/info